Wij, de droom

De Droom.

Een platform dat de naam WIJ draagt.

Het bestaat uit een zeer gelaagde website waar je heel eenvoudig lid van kan worden. Het idee is dat je een selectie maakt van het terrein waar je wezenlijke interesse naar uit gaat. Die niet gestoeld hoeft te zijn op studie, maar wel vanuit een authentieke, wezenlijke interesse.

Welzijn, onderwijs, gezondheid, geluk, rechtvaardigheid, financiën, internationale betrekkingen, samenwerking, voeding, ontspanning, verbinding, enzovoort.

Je klikt aan waar je interesse naartoe gaat, en op basis van die criteria wordt je voorgesteld voor verschillende cirkels in uw omgeving.

Elke zondag begeef je je naar die welbepaalde cirkel, alwaar een rondje fantaseren aanvangt over het desbetreffende thema. Na weken fantaseren zullen er, op de meest natuurlijke manier, concrete ideeën gevormd worden waar lokaal aan gewerkt kan worden. Hier heeft niemand toestemming nodig van niemand. Je kan zelfstandig aan de slag gaan, om de ideeën te verwezenlijken.

Om de drie  maanden is er een groot congres waar vele ideeën gepresenteerd worden. Een team van juristen gaat aan de slag om deze in een wetgevend kader te gieten, handtekeningen worden verzameld, en de wet wordt neergelegd in de kamer.

Maar de nadruk van WIJ kan het best liggen in het LOKALE. Dus een goede verstandhouding met gemeentebestuur is cruciaal en aan te bevelen. Het gaat, in eerste instantie, over het ontwikkelen van nieuw onderwijs, holistische zorgcentra, een steunhuis in de buurt  voor mensen op te vangen, een beurtrol om als vrijwilliger hier aan bij te dragen.

Het idee is, als we zorgen voor elk geheel, zorgen we op termijn voor het geheel.

WIJ is van iedereen. Dus horizontale hiërarchie. Er is geen voorzitter, noch één gezicht, nog een verdienmodel. Alles werkt op basis van vrijwilligheid. De hoogste roem die er mee te halen valt, is lokaal. Doordat er GEEN financiering is, noch hoge functies te verdelen vallen, blijft de zelfzucht uit het systeem.

De cirkels gaan telkens zondag door en staan in het teken van zondag, dag van onze missie. En die missie is: de wereld creëren waar we samen van dromen.

Puur hypothetisch kan WIJ ook een partij zijn waar je op kan stemmen. Als dat zo zou zijn, zouden er wel titularissen aangeduid worden, omdat er vertegenwoordiging nodig is. Het idee zou hier zijn dat de cirkels afgevaardigden aanduiden die, voor een termijn van zes maanden, hun zaak bepleiten, alvorens ze plaats maken voor een volgende persoon. Zo raken mensen niet verslingerd aan één of andere machtspositie.

Het basisgegeven is dat we als burgers op dit moment elke vier jaar gaan stemmen en dat onze verantwoordelijkheid tot daar leidt. Er zijn massaal veel burn-outs, er werden nog nooit zoveel anti-depressiva en slaappillen voorgeschreven, kortom de mens is kapot van al die terneerdrukkende systemen.

Dus gaan we het zelf doen. In  verbinding, met en voor onze gemeenschap.

Fantasie  is de basis van alles. Momenteel hebben we die afgestaan aan bureaucratie, aangezien zij de enige constante zijn doorheen alle verkiezingen. Zij doen wat ze doen, maar als we een andere wereld willen, moeten we zelf beginnen fantaseren. En WIJ creëert aan kader om dat op de meest natuurlijke wijze te doen. Niet met grootse plannen, niet met loze beloftes, maar met zondagse fantaseersessies.

De mens die droomt zal uit die droom verrijzen om met haar of zijn talenten een bijdrage te leveren voor elkaar.

Als we op de meest natuurlijke wijze werken, zal alles ook op de meest natuurlijke wijze ontstaan. Bomen hoeven ook geen commando’s om te groeien. Zo zal onze wereld groeien naar een wereld die we wensen doordat we de natuur respecteren, alle strijd bannen, een bescheiden stapje achteruit zetten, en zo werken dat we de dingen kunnen laten gebeuren, laten ontstaan, door liefdevolle aandacht, en soms hard werken uiteraard.

Liefde voor de medemens en de aarde zullen de waarden zijn die uitgedragen worden in elk initiatief dat WIJ uitdraagt.

Volgende
Volgende

Onze fantasie is onze toekomst